Telegram Group Search
| رویا از نظر آلفرد آدلر |

از نظر آدلر، آنچه در مدت خواب به شکل‌های ویژه در جهان اندیشه‌های ما تجلی می‌کند چیزی نیست جز پلی بین شب پیش و روز بعد. به عقیده‌ی او، تمایل شخص به گریز از واقعیت و در نتیجه تمایل به توهم درباره‌ی سرنوشت خویش، توسط رؤیاها تشدید می‌شوند.

آدلر معتقد بود که رویاها ابزارهای حل مسئله بوده و با مشکلات روزمره زندگی مرتبط می‌باشند. بر مبنای این نظریه، چنانچه رویاهای زیاد شما، ممکن است به علت مشکلات عدیده شما در زندگی‌تان باشد و یا برعکس اگر زیاد رویا نمی‌بینید به معنی سلامت روان شماست.

او بیان می‌کند که عناصر کنترل، قدرت و انگیزش عامل نیروی پیشرانه در پسِ رفتارهای ما هستند و نه تکانه‌های جنسی. وی عمده‌ترین نیروی پیشرانه در زندگی را فائق آمدن بر احساس ناامنی‌ها، فرودستی‌ها، کهتری‌ها و کاستی‌ها بر می‌شمرد، که روی هم رفته «ارادهِ معطوف به قدرت» نامیده می‌شود.

آدلر اعتقاد داشت انسان در دوران نوزادی و کودکی دچار عقده حقارت شده و از این‌رو پیوسته می‌کوشد تمام عمر خود را صرف جبران آن فقدان قدرت کرده و به کمال برسد. رویاها نیز راهی برای مطرح ساختن ناامنی‌ها و جبران بیش از حد کاستی‌ها و نقاط ضعف ما در بیداری‌ست. مثلاً شخصی که از رئیس خود هراس دارد، در رویا جسور شده و بر سر رئیس خود فریاد می‌کشد. نه تنها رویاها با نشان دادن ترس‌های درونی ما و راهبردهای ارجح در کنارآمدن با مشکلات به ما یاری می‌رسانند، بلکه آن‌ها نوع شخصیت و سبک زندگی ما را نیز بازگو می کنند‌.

🌱مرکز مشاوره گفتمان
@goftemanclinic
| من تورو برای ازدواج می‌خوام |

درسته که در ابتدای شروع یک رابطه باید اهداف طرفین تعیین و برای هم روشن بشه، اما تعیین هدفی مثل ازدواج در شروع رابطه چندان جالب نیست: منظورم این نیست که نباید به این مهم پرداخت بشه! منظورم اینه که مثلا طرف میگه: «من از شما خوشم اومده، اگر مایل باشین با هم رابطه داشته باشیم، چون شما رو برای ازدواج مناسب میدونم». در واقع این جمله «شما رو برای ازدواج مناسب میدونم» ابزار تاثیرگذاری میشه برای به دست آوردن شما. کیه که از دوست داشته شدن بدش بیاد!؟ کمتر انسانی از اینکه بدونه یکی تمایل داره باهاش یه عمر زندگی کنه بدش بیاد. شما حتی اگر جوابتون منفی باشه بازم از مورد توجه قرار گرفتن لذت می‌برین.

ولی خب، وقتی از ازدواج حرف میزنین خواه‌ناخواه طرفین سعی می‌کنن یه الگوی آرمانی از خودشون عرضه کنن که از خود واقعی‌شون فاصله داره. غیر از این هر یک از طرفین یه تصویر آرمانی هم از همسر آینده‌ش می‌سازه که شبیه یه دژ محکمه و هیچ چیز نمی‌تونه تخریبش کنه.

حالا این دژ و حصار غیر قابل نفوذ کی خراب میشه؟! وقتی که زمان گذشت، همدیگه رو بیشتر شناختین و اونی که تعریف و تصور شده بود با واقعیت متفاوت بود. چرا؟! چون که ما با فانتزی و تصورات خودمون داشتیم زندگی می‌کردیم نه با خود واقعی شخص! نه من منم، نه اون اونه. اوایل هر کدوم دلشون میخاد یکی دیگه باشن (حتی گاهی ناخواسته اونی که نیستن رو عرضه میکنن).

یه جمله هست که میگه: اوایل نامزدی دو طرف توی یه بشقاب غذا میخورن ولی بعد زیر یه سقف رفتن همون بشقاب رو توی سر هم میشکنن. خلاصه که حواستون به بشقاب و اونی که باهاش میخواین غذا بخورین باشه.

#يونس_اقتداری

🌱مرکز مشاوره گفتمان
@goftemanclinic
و هر روز صبح
زندگی را دوباره از سَر بگیر
بی خیالِ هر چیز که تا امروز نشد ..🪴☁️

روز بخیر

🌱مرکز مشاوره گفتمان
@goftemanclinic
| تفکر جانبی؛ روشی برای حل مسائل از زوایای نامتعارف |

ادوارد دوبونو در کتاب «مکانیزم ذهن» که در سال ۱۹۶۹ منتشر شد، برای نشان دادن نحوه عملکرد مغز انسان از مثال‌ها و استعاره‌های فراوانی استفاده می‌کند و مغز انسان را نوعی سیستم اطلاعاتی می‌داند که خود را سازماندهی می‌کند به این معنا که همان‌طور که قطرات باران پس از فرو افتادن راه خود را به سمت جوی‌ها و چاله‌ها پیدا می‌کند، اطلاعاتی که به مغز وارد می‌شود نیز با سازماندهی مغز به مسیرهای آشنا هدایت می‌شود. در نتیجه با روش تفکر سنتی تنها قادریم به نتایجی برسیم که از پیش با اعتقادات و پیش‌فرض‌های ذهنی ما هماهنگی دارد. دوبونو این روش فکر کردن را مانعی بر سر راه کشف ایده‌های نو می‌داند و معتقد است مغز انسان توانایی بیش‌تری برای تعریف و درک تجربیات خود دارد. روشی که دوبونو پیشنهاد می‌کند، تفکر جانبی‌ست.

دوبونو مدعی‌ست که در روش تفکر جانبی (Lateral Thinking) هر مسئله با رویکردی خلاقانه و غیرمستقیم حل می‌شود. منطقی که در این روش به کار بسته می‌شود، در نگاه اول چندان بدیهی به نظر نمی‌آید و با روش سنتی فکر کردن گام به گام تفاوت دارد. تفکر جانبی ادوارد دوبونو در اصل به معنای این است که بتوانید برای حل مسئله، به شکلی خلاقانه و خارج از جعبه فکر کنید. معمولاً از تفکر منطقی برای حل مشکلات به صورت مستقیم و بدون میانبُر استفاده می‌شود. این روش تفکر مجموعه‌ای از فرآیندهاست، که یک روش تفکر آگاهانه و منظم را به شکلی خلاقانه ارائه می‌دهد و منجر به تفکر نوآورانه به شیوه‌ای تکرار شونده می‌شود. در حالی که تفکر انتقادی در درجه اول با داوری درباره ارزش واقعی اظهارات و جستجوی خطاها همراه است، تفکر جانبی به ارزش حرکت اظهارات و ایده‌ها بیش‌تر توجه دارد و فرد از اندیشه جانبی برای انتقال از یک ایده شناخته شده به سمت ایجاد ایده‌های جدید استفاده می‌کند. چهار مسئله اصلی ابزار تفکر جانبی ادوارد دوبونو برطبق تعاریف زیر می‌باشند. تفکر جانبی دوبونو ، در واقع، ایجاد یک آشفتگی عمدی‌ست.

در این روش، فرد برای پرهیز از رجوع خودکار مغز به تصورات از پیش موجود منطقی که تنها به تجزیه و تحلیل موضوع منجر می‌شود و راه را بر ایده‌های نو می‌بندد، به شکلی هدفمند در مسئله اختلال ایجاد می‌کند به این معنا که داوری‌هایش را موقتاً کنار می‌گذارد، پیش‌فرض‌ها را به چالش می‌کشد، و به انگیزش‌های آنی و تصادفی میدان می‌دهد تا با شکستن ساختار موجود، امکان از نو ساختن آن فراهم شود. مثالی ساده: اگر از ما بپرسند ۲×۲ چند می‌شود؟ به سرعت می‌گوییم: معلوم است می‌شود ۴ ! این پاسخ درست است. اما جوابی کلیشه‌ای‌ست. پاسخ این است که ۲×۲، برابر با همه محاسبات ساده یا پیچیده‌ای هم هست که حاصل آن برابر با ارزش کمی ۴ باشد! مانند پنج منهای یک! یا هزار و سیصد نود و پنج منهای هزار و سیصد و نود و نه! این در موقعیتی که برای ما صورت یک عدد به اندازه کمیت آن، مهم باشد، معنادار است.

🌱مرکز مشاوره گفتمان
@goftemanclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
صبح شد صبح دل انگیز تو اے یار بخیر
صبح زیباے تو پر نعمـت و پر ڪار، بخیر

خنده بر لب بزن اےدوست ڪہ زیبا بشوے
اےڪہ با خنده شود روز تو پر بار، بخیر

درود ... صبحتان بخیر

🌱مرکز مشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#مهارتهای_زندگی
🌱 مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#گزیده_کتاب
عادت کرده ایم هر روز دوش بگیریم، اما یادمان میرود که ذهن مان هم به دوش نیاز دارد.
گاهی با یک غزل حافظ می توان دوش ذهنی گرفت و خوابید.
یک شعر از فروغ، تکه ای از بیهقی، صفحه ای از مزامیر، عبارتی از گراهام گرین، جمله ای از شکسپیر، خطی از نیما، ولی غافلیم.
شبانه روز چقدر خبر و گزارش و مطلب آشغال می تپانیم توی کله مان؟!
بعد هم با همان کله ی بادکرده به رختخواب می رویم و توقع داریم در خواب پدربزرگ مان را ببینیم که یک گلابی پوست کنده و با لبخند می گوید بفرمایید...

سمفونی مردگان.......عباس معروفی

🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عشق پیچیده نیست اما آدم ها چرا....
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
هر صبح یک روز جدید در انتظار ماست . انسان ها می گویند که اگر خوش شانس باشی بهتر است . اما من ترجیح می دهم که هوشیار باشم .چرا که وقتی شانس به سراغم بیاید، از دستش نخواهم داد ...


- ارنست همینگوی

روزتان قشنگ

🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#داستانک
یالوم داستانی رو تعریف می کنه از پدری که دخترش رو هر روز با ماشینش به مدرسه می رسوند.
در تمام طول مسیر، پدر مدام از کثیفی مسیر جاده و آلودگی محیط زیست صحبت می کرد در حالی که دختر در حالی که بیرون رو نگاه می کرد از تمیزی مسیر جاده و زیبایی های آن چیز دیگری نمی دید و در همین حال از پدر به خاطر همه ی بدبینی هایش گلایه هم می کرد.
از قضای روزگار پدر می میرد و دختر ناچار می شود که خودش با ماشین پدر، مسیر خانه تا مدرسه را بپیماید. در همان آغاز مسیر وقتی از پنجره ماشین به جاده می نگرد چیزی جز آلودگی و کثیفی خیابان نمی بیند پس متوجه می شود که پدر تقصیری نداشته و از پنجره نگاه او جاده پر از کثیفی و آلودگی بوده است. هرچند دیگر دیر فهمیده بود و برای همدلی با پدر زمان را از دست داده بود.

همدلی یعنی نگاه به دنیا از لنز نگاه دیگران، گاهی برای همدلی هم دیر می شود!

از کتاب دژخیم عشق
اروین یالوم
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#تلنگر
بیاید یه لیست بنویسیم طوری که هر سطرش با این کلمه شروع شه: "چقدرخوبه که"...
مثل این:

چقدر خوبه که میتونم هنوز لبخند بزنم...
چقدر خوبه که سالمم...
چقدر خوبه که خانوادم رو دارم...
چقدر خوبه که میتونم هنوز آبی اسمون رو ببینم..
چقدر خوبه که میتونم انسانیت درونم رو حس کنم..
چقدر خوبه که...

بیاین برای یه بار هم که شده،داشته هامون رو به یاد بیاریم
نه نداشته هامون رو!
خدایا!شکرت.
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#مهارتهای_زندگی

از ضمیر"من" استفاده کنید.

برای جلوگیری از انتقاد کردن یا مقصر دانستن کسی، که فقط فشار بین شما را بیشتر خواهد کرد، برای توضیح مشکل جملاتتان را با ضمیر "من" شروع کنید.

سعی کنید تا جایی که می‌توانید به طرف ‌مقابل احترام بگذارید.
مثلاً به جای "تو هیچوقت در کارهای خانه کمک نمی‌کنی"
بگویید: "من ناراحت شدم که بدون اینکه به من برای جمع کردن میز شام، کمک کنی، گذاشتی رفتی".
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
Forwarded from Me.psy ️️️️
⭕️⭕️بزرگترین گروه تو ایران با بیشترین آنلاینی

👈به نام انبار روانشناسی ➡️

به فروش میرسد

لینک گروه👇👇
https://www.tg-me.com/ravan_anbar
https://www.tg-me.com/ravan_anbar

⬇️جهت خرید پیام ارسال کنید⬇️
🔵 @M_a_d_a_r_nafs_man
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
امروز خودت باش
اینجوری زیباتری❤️

صبحتون پرامید🍀

🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#تلنگر
👈🏻اگر شانس بیاورم ...
👈🏻اگر دولت حقوق‌ها را اضافه کند ...
👈🏻اگر خانمم این ‌طوری بود ...
👈🏻اگر اوضاع این شکلی بشود ...
و نظایر این‌ها ...

می‌دانید همه این "اگر " ها برای چیست
برای اینکه :
من "تغییر" نکنم ❗️
من همین که هستم باشم ، ولی اوضاع بهتر بشود ❗️
از این اگرها خودت را رها کن ...
اگر به دنبال بهتر شدن اوضاع هستی
باید خودت عوض شوی
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
#مهارتهای_زندگی
¤ تکنیک تبدیل نگرانی ها به پیش بینی ها ¤

همه ما کم و بیش نگرانی را تجربه می کنیم و بسیاری از این نگرانی ها نیز در قالب افکار مبهم، کلی و سوالات "چی می شود اگر..." یا "نکند..." در ذهن فعال اند. به عنوان مثال:

❗️چی می شود اگر همسرم تصادف کند؟
❗️چی می شود اگر ارتباط ام با بهترین دوستم خاتمه یابد؟
❗️نکند از پس امتحانات برنیام؟
❗️نکند نتوانم بدهی ها را بپردازم؟

این افکار اغلب بی پاسخ می مانند و به صورت نگرانی در ذهن تداوم می یابند و فرد همه تلاش خود را برای خلاصی از این نگرانی ها انجام می دهد. اما نه تنها نمی تواند از آن ها خلاص شود بلکه حتی این افکار افزایش می یابند و فرد گرفتار هیجان های آشفته ساز و در نتیجه دچار "بد تنظیمی هیجانی" می گردد.
به همین دلیل کافی است، هر زمان که نگرانی ها سراغ تان آمدند، آن ها را به 《پیش بینی های دقیق درباره اتفاقات واقعی تبدیل کنید》 . انجام پیش بینی های دقیق باعث می شود نگرانی های تان از حالت کلی و مبهم خارج شده و از فاجعه سازی اتفاق مربوطه جلوگیری شود و در نهایت منجر به کاهش نگرانی های تان و تنظیم هیجان های تان گردد. برای این کار لازم است این "چهار سوال کلیدی" را از خود بپرسید و به آن ها به طور دقیق و مشخص پاسخ دهید :

1⃣ "چه" اتفاقی قرار است بیافتد؟
2⃣ "چطور" اتفاق خواهد افتاد؟
3⃣ "کجا" اتفاق می افتد؟
4⃣ "چه زمانی" رخ خواهد داد؟

دقت داشته باشید که تکنیک "تبدیل نگرانی ها به پیش بینی ها" زمانی برای تان تاثیر لازم را خواهد داشت که در اجرای این تکنیک ممارست به خرج دهید و در قدم های اول اجرا، امید خود را همچنان حفظ كنيد
🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
و هر روز زندگی رو دوباره‌ از سر بگیر
بیخیال هر چیز که تا امروز نشده.

خدایاشکرت🌱

صبح بخیر🌱

🌱مرکزمشاوره گفتمان
@goftemanclinic
2024/07/04 06:57:21
Back to Top
HTML Embed Code: